Hähä, peruskoulu ohi. Ja todistus on jees, elämäni paras keskiarvo, 8,92. Ekaa kertaa elämässäni sain matikasta kympin todistukseen. Ihmeellistä. Sain stipendin yhteiskuntaopin taitajana. Ja juhla kesti parisen tuntia ja ruokailu päälle. Meidän luokan runoesityskin meni hienosti. Ihmiset repeili katsomossa, tosin myös pari runonlausujaaki...

Katsotaampas, kuinka veikkailin päättötodistuksen numeroita oikein.

Yhteiskuntaopin, ruotsin ja enkun numerot arvasin oikein. Saksan opettaja oli saanut ihmeellisen päähänpiston ja pitänyt numeron ysissä. Pisteet opettajalle, josta niin tykkään.

Matikasta sain ekaa kertaa elämässäni todistukseen kympin. Onneksi tota ysin matikan opettajaa ei tartte enää kattella. Kemia oli ennaltaarvattu kasi.

Terveystieto pysyi ysinä ja samoin ussa pysyi ysissä, mitä ihmettelen. Liikunnan ope kanssa oli saanu ihmeellisen päähänpiston ja sain kasin. Jee. Köksä ja puukässä olivat sitten ysei.

Onhan tää ihan jees, kun peruskoulu on ohi. Ei mitään haikeutta tai surua tai suurta helpotusta. Syksyllä melkein sama jatkuu, mutta rakennus vain vaihtuu toiseen.

14 aamua Provinssiin ja 25 Englantiin ja 52 piirileiriin!