Muistan, kun olin seiskalla äikän opettajani kehui tätä kirjaa ja sanoi sen olevan hyvä. Myös pari kaveriani on kehunut Nancya. Monesti olen miettinyt, että pitäisi lainata tämä, mutta en ole saanut aikaiseksi lainata. Maj Karman Sid ja Nancy kappaleenkin myötä olen miettinyt lainausta. Huhtikuun toiseksi (vai viimeisenä?) maanantaina kävin äidin kanssa kirjastossa kirjojen poistomyynnissä ja ostin sieltä Nancyn.

Kirjan päähenkilönä on Nancy Spungen, jonka elämästä äiti Deborah kertoo kirjassa. Kirjan alussa kerrotaan Nancyn elämän ensimmäisistä vuosista ja miten Nancyn oireyhtymä näkyy jo silloin. Vaikka Nancy on älykäs tyttö, mutta hän käytöksensä vuoksi ei pärjää koulussa. Kun koulut tai työt eivät enää kiinnosta ja perhe ei kestä enää Nancya, Nancy lähetetään New Yorkkiin. Aluksi elämä siellä sujuu ja Nancy saa töitä musiikkialalta, jolle hän on halunnut koko pienen ikänsä. Huumet tulivat jo kotikaupungissa ongelmaksi, mutta NY:ssä se ongelma paheni. Lopulta Nancy lähtee Lontooseen. Sielläkin hän seikkailee epämääräisissä piireissä ja tapaa Sidin, Sex Pistolssin tähden. Lopulta rakas Sid murhaa Nancyn.

Kirjan tekstiä kyllä jaksoi lukea, mutta suomennos ontuivat välillä. Välillä tekstissä kuvattiin melkein liian tarkkaan tapahtumia. Kirja kyllä avasi silmiäni. En kyllä montaa tämän tapaista kirjaa jaksaisi lukea. Kokonaisuudessaan kirja oli ihan luettava, arvosanaksi saisi 7½:n.